Activiteiten

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen en het bij ons op de kinderopvang ook naar hun zin hebben. Vandaar dat wij verschillende activiteiten aanbieden die bijdragen aan de ontwikkeling. Deze zijn gericht op de verschillende ontwikkelingsgebieden van kinderen, zoals taalontwikkeling, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling. Hierbij werken we door het jaar heen met thema’s.

Baby’s worden ten aller tijde betrokken bij het activiteiten programma. Verder genieten de baby’s enorm van de babymassage en vinden ze de muzieklessen erg interessant. Ook worden ze zoveel als mogelijk betrokken bij verschillende knutselactiviteiten, waar zij vaak zichtbaar van genieten.

Buiten zijn en buiten spelen vinden de meeste kinderen heerlijk. Het biedt mogelijkheden aan kinderen om te rennen, roepen, fietsen, etc. Ons beleid is erop gericht dat kinderen zo veel mogelijk buiten komen. Wij vinden dat buitenspelen bij het dagelijks programma hoort en niet alleen gekoppeld moet worden aan mooi weer.

Kinderen hebben de drang dingen te ontdekken, hun wereld te vergroten. Buiten spelen is niet alleen goed voor de motorische, maar ook voor de cognitieve en sociale ontwikkeling. Daarnaast is buiten spelen van belang voor de mentale ontwikkeling van kinderen. Afstanden inschatten en eigen grenzen bepalen. Maar ook de verschillende seizoenen ervaren met regen, sneeuw en een lekker zonnetje. De verschillen zien tussen de zomer en de winter.

Buiten bewegen en sporten is belangrijk voor een goede gezondheid. De buitenruimte van Fit4Kids is ingericht voor en afgestemd op de kinderen.
Locatie De Klimboom heeft tevens een afgedekte speelruimte zodat we bij regen ook buiten kunnen spelen.

Buiten kunnen er allerlei activiteiten gedaan worden. De natuur in, samen een moestuintje maken en zien hoe de planten groeien of de vogels voeren. Maar ook een uitstapje naar de kinderboerderij, speeltuin, of lekker een wandeling maken. Bij buiten spelen hoort nat en vies worden. Dus kleren die tegen een stootje kunnen en smerig mogen worden horen daar bij.