Activiteiten

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen en het bij ons op de kinderopvang ook naar hun zin hebben.

Op onze kinderdagverblijven werken wij volgens het activiteiten programma van Uk & Puk: Aan de hand van deze methode verzorgen wij 12 thema’s met daarin ontwikkelingsgerichte activiteiten.

Door actief bezig te zijn en lekker te spelen, ontwikkelen baby’s, dreumesen en peuters zich breder en sneller. Uk & Puk is niet moeilijk, maar wel doordacht. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels.

Bij Uk & Puk staat het spelen en ontdekken centraal. Spelenderwijs ontwikkelen de kinderen zich op de groepen. baby’s, dreumesen en peuters doen nieuwe vaardigheden op en zo maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door. Spelen, ontdekken en zo groeien!

Baby’s worden ten aller tijde betrokken bij het activiteiten programma. Ook worden ze zoveel als mogelijk betrokken bij verschillende knutselactiviteiten, waar zij vaak zichtbaar van genieten.

Naast het aanbieden van gerichte activiteiten vinden wij het ook erg belangrijk dat kinderen ook zelf of samen vrij kunnen spelen. Kinderen leren door spel hun emoties onder controle te krijgen. Spel brengt ook gestructureerd spanning en opwinding met zich mee, zodat de kinderen ook hier mee leren omgaan.

Buiten zijn en buiten spelen vinden de meeste kinderen heerlijk. Het biedt mogelijkheden aan kinderen om te rennen, roepen, fietsen, etc. Ons beleid is erop gericht dat kinderen zo veel mogelijk buiten komen. Wij vinden dat buitenspelen bij het dagelijks programma hoort en niet alleen gekoppeld moet worden aan mooi weer.

Kinderen hebben de drang dingen te ontdekken, hun wereld te vergroten. Buiten spelen is niet alleen goed voor de motorische, maar ook voor de cognitieve en sociale ontwikkeling. Daarnaast is buiten spelen van belang voor de mentale ontwikkeling van kinderen. Afstanden inschatten en eigen grenzen bepalen. Maar ook de verschillende seizoenen ervaren met regen, sneeuw en een lekker zonnetje. De verschillen zien tussen de zomer en de winter.

Buiten kunnen er allerlei activiteiten gedaan worden. De natuur in, samen een moestuintje maken en zien hoe de planten groeien of de vogels voeren. Maar ook een uitstapje naar de kinderboerderij, speeltuin, of lekker een wandeling maken. Bij buiten spelen hoort nat en vies worden. Dus kleren die tegen een stootje kunnen en smerig mogen worden horen daar bij.

nl_NLNederlands