Dagprogramma

07:00 – 09.00 Kinderen worden gebracht
Op elke stamgroep binnen Fit4Kids werken we met een vaste dagindeling. Bij binnen komst worden eventuele bijzonderheden van de afgelopen nacht of dag(en) doorgeven. Als de kinderen de ouders hebben uitgezwaaid, kunnen ze vrij spelen.

09:00 Tijd voor drinken en fruithapje
Om 9.00 uur ruimen we met elkaar op. Het liedje ‘opruimen, opruimen, alles heeft een plekje’ helpt hierbij.  Na het opruimen gaan we aan tafel om te drinken en fruit te eten. De dag wordt geopend door liedjes en een ‘goedemorgen- groet’. Het fruit wordt in de keuken vers bereid en wordt na het ‘smakelijk-eten liedje’ met de leidsters gezamenlijk opgegeten en opgedronken. 

10:00 ochtend gymnastiek/yoga
Lekker bewegen op muziek, want bewegen is gezond.

10:30 Lekker spelen- activiteit
Er wordt meestal een gerichte activiteit rondom het thema aangeboden. De gerichte activiteit kan ook buiten gedaan worden. Meedoen is niet verplicht, we proberen de kinderen wel te stimuleren. Ook kan er op dit moment gebruik gemaakt worden om 3+ activiteiten aan te bieden.

11:30 Smakelijk eten!
Om 11:30 gaan de kinderen samen met de groepsleidsters aan tafel. De groepsleidsters begeleiden de kinderen bij de uitgebreide, verse en gezonde lunch. Bij het eten krijgen de kinderen een beker melk, thee, of water. Wij beginnen met het ‘smakelijk-eten liedje’.

12:30 Tijd voor een slaapje
Rond 12:30 gaan de kinderen naar bed. De grotere kinderen kunnen/mogen rusten onder een dekentje op een stretchbedje.

14:45 Gezonde High Tea
Als iedereen uit bed is, meestal rond 14:45, krijgen de kinderen een gezonde en gezellige high tea. Groente, yoghurt, bekertje lauwe thee en/of water. Daarna wordt er weer gespeeld.

15:15 Lekker spelen- activiteit
Er wordt meestal een gerichte activiteit rondom het thema aangeboden. De gerichte activiteit kan ook buiten gedaan worden. Meedoen is niet verplicht, we proberen de kinderen wel te stimuleren.

16:00 Tussendoortje
Samen met de kinderen eten wij een gezond tussendoortje met lauwe thee en of water. 

16:00 Spelen- activiteit of naar huis
Vanaf  16.00 uur kunnen de kinderen opgehaald worden. We maken voor de ouders de tijd vrij om de dag door te nemen en om een goede overdracht te doen. Met de andere kinderen gaan we een activiteit doen, binnen of buiten. Vervolgens spelen we tot de ouders de kinderen komen halen.

nl_NLNederlands